Γιατί να αντικαταστήσω τις κοινές λάμπες μου με λάμπες LED?

Γιατί να αντικαταστήσω τις κοινές λάμπες μου με λάμπες LED?

Λαμπα led

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί να επενδύσετε λεφτά για να αντικαταστήσετε τον συμβατικό σας φωτισμό με λάμπες LED, Spot LED, Ταινίες LED κτλ. διαβάζοντας το παρακατω άρθρο θα σας φύγει οποιαδηποτε αμφιβολία και θα λύσετε της απορίες σας.

Οι σύγχρονες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ωστόσο η χρήση τους συνοδεύεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας και γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή στην τσέπη μας μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ελαχιστοποίηση αυτού του κόστους απαιτεί επιλογές προϊόντων που εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας έναντι κάποιου μικρού κόστους επένδυσης με αποτελέσματα έως και 90% εξοικονόμησης.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και οι λαμπτήρες LED, οι οποίοι αποτελούν μια άριστη εναλλακτική επιλογή σε σύγκριση τόσο με τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως (που σταδιακά απορροφούνται από την αγορά λόγο απαγόρευσης εισαγωγής) όσο και με τους υπόλοιπους λαμπτήρες χαμηλότερης κατανάλωσης (αλογόνου, φθορισμού κλπ).

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED είναι πολλά:

Από τα πιο σημαντικά ειναι ότι, οι  Λάμπες LED δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον καθώς δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα (πχ υδράργυρο), όπως ορισμένες λάμπες εξοικονόμησης οι λεγόμενες οικονομίας(Φθορίου) διαβάστε αναλυτική μελέτη εδώ. Συγκριτικά δε με τις λάμπες πυρακτώσεως εξοικονομούν ενέργεια σε ποσοστό περίπου 80% ως 90% συμβάλλοντας στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος(ΔΕΗ).

Επίσης, οι λαμπτήρες LED εκπέμπουν περισσότερο φως ανά μονάδα Watt με αποτέλεσμα να παρέχουν πιο “φιλικό” και ευχάριστο φωτισμό στο χώρο μας με 3 επιλογές χρώματος Θερμό Λευκό-Φυσικό Λευκό-Ψυχρό Λευκό (δείτε παράδειγμα στην φωτογραφια στα δεξιά--->) έτσι μπορείτε να δημιουργείτε την κατάλληλη ατμοσφαίρα που θέλετε ανάλογος της ανάγκες σας.

Τέλος, οι λάμπες LED έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους λαμπτήρες παλαιότερων τεχνολογιών: διαρκούν περίπου 20.000 ως 50.000 ώρες και έτσι δεν χρειάζονται συχνή αντικατάσταση.

Οι Εφαρμογές των LED ειναι πολλές, μερικές από αυτές ειναι...

Οι λαμπες LED μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε χώρο και για κάθε χρήση.

Στο σπίτι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις κοινές λάμπες με γλομπάκια, κεράκια LED Ε27 / E14 και στο γραφείο με Λαμπες LED T8 ή LED πάνελ.

Στο εργοστάσιο ή τη βιοτεχνία προτείνονται LED για επαγγελματικές χρήσεις, όπως οι καμπάνες LED και οι προβολείς LED .

Τέλος, υπάρχουν λύσεις LED και για τους δημόσιους χώρους για τον φωτισμό στο οδικό δίκτυο, τις πλατείες και τα πάρκα.