Πως να διαλέξετε το σωστό παιδικό φωτιστικό?

Ο φωτισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης στο παιδικό δωμάτιο. Η σωστή επιλογή εξασφαλίζει τον ήρεμο ύπνο του παιδιού σας αλλά και την αρμονική διαβίωσή του μέσα σε αυτό. Επειδή κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες, μην βιαστείτε να κάνετε τις αγορές σας. Διαβάστε παρακάτω τις επιλογές που έχετε σε παιδικά φωτιστικά ώστε να διαμορφώσετε τον ιδανικό χώρο για το παιδί σας.

Παιδικά φωτιστικά οροφής

Εννοείται πως κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου φυσικά. Τα παιδικά φωτιστικά οροφής ειδικά για το παιδικό δωμάτιο φροντίστε να μην έχουν λάμπα με δυνατό φως, καθώς αυτό επηρεάζει σημαντικά την όραση αλλά και τον ήρεμο ύπνο του παιδιού σας. Απορρίψτε τα περίτεχνα παιδικά φωτιστικά-πολυελαίους με γυαλάκια, κρεμαστά αντικείμενα ή κορδέλες καθώς, ειδικά σε παιδικά δωμάτια για αγόρια, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα. Προτιμήστε σταθερά φωτιστικά, συμπαγή, που δεν σπάνε εύκολα. Στην αγορά θα βρείτε αμέτρητα σχέδια με καρτούν ή ζωάκια της φύσης, όλα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Παιδικά φωτιστικά τοίχου

Αποτελούν την πιο πρακτική επιλογή καθώς φωτίζουν απαλά το δωμάτιο ενώ προσφέρουν μία ξεχωριστή διακοσμητική πινελιά. Τα σχέδια σε παιδικά φωτιστικά τοίχου είναι… άπειρα, χαρίζοντας σας αμέτρητες ιδέες για εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια.

Στο εμπόριο θα βρείτε φωτιστικά σε σχήμα ήλιου, φεγγαριού, σύννεφου ή αστεριών, που γλυκαίνουν κάθε δωμάτιο. Φροντίστε το φως να είναι λευκό και όχι έντονο, ώστε εκτός από διακοσμητικό στοιχείο, τα φωτιστικά τοίχου να παρέχουν στο παιδί σας τον σωστό φωτισμό.

Παιδικό φωτιστικό γραφείου – κομοδίνου

Είναι απαραίτητη σε όλα τα παιδικά δωμάτια. Εάν το παιδί είναι μικρό, επιλέξτε μία ένα σταθερό λαμπατέρ για το κομοδίνο του. Σε περίπτωση που το παιδί είναι μεγαλύτερο και πηγαίνει σχολείο, το ειδικό παιδικό φωτιστικό πρέπει να βρίσκεται σωστά στερεωμένο πάνω στο γραφείο του. Όταν το παιδί μελετάει πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει λάμπα πάνω στο παιδικό γραφείο. Η απουσία της δυσκολεύει την όραση του παιδιού σας κατά το διάβασμα, καθώς μόνο το παιδικό φωτιστικό οροφής δεν είναι αρκετό.

Παιδικό φωτάκι νύχτας - φως νυκτός

Ιδανικό για μικρές ηλικίες. Το παιδικό φωτάκι νύχτας βοηθάει το παιδί να αποβάλλει οποιοδήποτε φόβο έχει για το σκοτάδι και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα αντικείμενο που πρέπει να παραμελήσετε. Είναι πολύ πρακτικό καθώς σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, το παιδί μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί γύρω του. Το παιδικό φωτάκι νύχτας πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα παιδικά φωτιστικά μέσα στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου αλλά και την ηλικία του παιδιού σας, επιλέξτε τα σωστά παιδικά φωτιστικά και χαρίστε στο παιδί σας έναν φωτεινό και ήρεμο χώρο!