Τι να προσέξετε πριν την αγορά λαμπτήρων LED!

Σε προηγούμενο άρθρο μας, συγκρίναμε τις Λάμπες LED με τις Λάμπες Οικονομίας(CFL).

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης: οι Λάμπες LED είναι μακράν οι καλύτερες και από τις πυρακτώσεως αλλά και από τις λάμπες οικονομίας και θα ήταν μία πολύ καλή επένδυση για το σπίτι μας, το περιβάλλον και φυσικά, την τσέπη μας!

Αλλά προτού προβείτε σε αγορά λαμπών led, θα πρέπει να προσέξετε κάποια πραγματάκια και θα είστε μια χαρά!

αγορά λαμπών led

Δώστε μεγάλη βαρύτητα στα παρακάτω:

  • Φροντίστε να αγοράσετε λάμπες led με μεγάλη φωτεινότητα lumen, μιας και αυτές που υπόσχονται μία "μέση φωτεινότητα", στην πραγματικότητα βγάζουν αρκετά ασθενές φως και θα απογοητευτείτε.
  • Για παράδειγμα κάποιες λάμπες LED μπορεί να είναι 9W και να υπόσχονται φωτεινότητα όσο μία λάμπα πυρακτώσεως 90W, στην πραγματικότητα όμως είναι λίγο λιγότερη.
  • Αν πρόκειται να αντικαταστήσετε όλες τις λάμπες του σπιτιού σας, μην αγοράσετε όλες τις λάμπες μαζί! Αγοράστε δοκιμαστικά 1-2 για να δείτε αν σας κάνουν και αν ναι, τότε προσοχή στο ντουί και στον τύπο της λάμπας! Φροντίστε να μάθετε ακριβώς τι τύπος υποστηρίζεται στα φωτιστικά σας πριν αγοράσετε.
  • Κάποιες λειτουργούν στα 12 volt και άλλες στα 220 volt. Οπότε προσέξτε να πάρετε τις σωστές (αν και εδώ παίζει ρόλο το ντουί, λίγο προσοχή στον τύπο του ντουί που "κουμπώνει" και δεν θα πέσετε έξω)
  • Αν λειτουργείτε κάποιο φωτιστικό με πολλά σποτάκια ή κάποια σποτάκια σε γυψοσανίδα με ροοστάτη, τότε μην αγοράσετε μόνο 1-2, μιας και ο ροοστάτης σας μπορεί να μη λειτουργήσει σωστά.
  • Αν έχετε ροοστάτη, φροντίστε τα συνολικά watt να είναι τουλάχιστον καμιά 40-50αριά. (δηλαδή αν η κάθε λάμπα είναι πχ 10 watt, τότε προμηθευτείτε 5 λάμπες για τις δοκιμές σας -φυσικά με την προϋπόθεση ότι υποστηρίζει το φωτιστικό σας 5 λάμπες...) και ΠΡΟΣΟΧΗ: κάποιοι ροοστάτες ΔΕΝ dimmάρουν λάμπες led κι ας είναι dimmable οι λάμπες! Προτού προβείτε σε αγορά τους, ρωτήστε την εταιρία που έχει κατασκευάσει τον ροοστάτη αν υποστηρίζει ο τάδε ροοστάτης που έχετε, λάμπες led!

Αυτά!

LED SpotΔεν υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε αν πρόκειται να αγοράσετε λάμπες led. Λίγα πραγματάκια και δεν θα το μετανιώσετε.

Επίσης, πληροφοριακά να ξέρετε ότι μπορείτε να αγοράσετε λάμπα led που έχει και τηλεκοντρόλ ώστε να ρυθμίζετε από αυτό τη φωτεινότητά της, να την ανοιγοκλείνετε από αυτό, να αλλάζετε χρώμα, κλπ.

Αν βρίσκεστε ακόμα σε δίλημμα στο να προβείτε σε αγορά λαμπών led ή όχι, μη διστάσετε, κάντε το! 

Πηγή: https://coolweb.gr/agora-lampes-led/