Πολιτική Απορρήτου & GDPR

Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του ledstar.gr υπόκειται στους όρους καθώς και τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού Ν.2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν.2819/2000 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ).

Η περιήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν προϋποθέτει από το χρήστη να εισάγει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία.

Σε περίπτωση που ο χρήστης προχωρήσει σε παραγγελία προϊόντων θα του ζητηθεί να ενημερώσει σχετικά με τις προσωπικές του πληροφορίες. Τα στοιχεία που ζητούνται για ολοκλήρωση της παραγγελίας είναι το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), η φυσική διεύθυνση αποστολής (πόλη, περιοχή, χώρα, ταχυδρομικός κωδικός) το τηλέφωνο επικοινωνίας και προαιρετικά ένας προσωπικός κωδικός που επιλέγεται από το χρήστη και χρησιμοποιείται μέσα στο ledstar.gr

Σε περίπτωση καταχώρησης ελλιπών στοιχείων (λανθασμένη διεύθυνση, τηλέφωνο κτλ.) το κατάστημα διατηρεί δικαίωμα ακύρωσης της παραγγελίας χωρίς ειδοποίηση.

Σύνδεσμοι

Στην ledstar.gr περιλαμβάνονται εξωτερικοί σύνδεσμοι (links) προς άλλες ιστοσελίδες πχ youtube.com, οι οποίες δεν ελέγχονται από την ledstar.gr αλλά από τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Η ledstar.gr σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των παραπάνω ιστοσελίδων και των εξωτερικών δεσμών.

IP Διευθύνσεις

Η διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ κάθε επισκέπτη έχει πρόσβαση στην ledstar.gr αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και την ασφάλεια των συναλλαγών.

Γενικοί Όροι Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται από τον Πελάτη/Χρήστη των υπηρεσιών μας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν.2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα ledstar.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και διατηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη/Χρήστη για όσο χρονικό διάστημα αυτός είναι εγγεγραμμένος σε κάποια από τις υπηρεσίες του ledstar.gr.

Στοιχεία του αρχείου κοινοποιούνται στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματος τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο Πελάτης/Χρήστης έχει μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του Ν. 2472/1997.

H ledstar.gr είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει οι Πελάτες/Χρήστες του για λόγους στατιστικούς, οικονομικούς και βελτίωσης του παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Με την καταχώρηση της παραγγελίας, ο Πελάτης/Χρήστης αυτόματα αποδέχεται και όλους τους παραπάνω όρους. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πρέπει να προχωρά σε παραγγελία χωρίς πρώτα να επικοινωνήσει με την επιχείρηση μας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και προστασία δεδομένων
Τα δεδομένα είναι μια υποχρέωση, πρέπει να συλλέγονται και να επεξεργάζονται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Μισούμε το spam όσο και εσείς!
Ποτέ δεν πρόκειται να πουλήσουμε, νοικιάσουμε ή να διανέμουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή να δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά και εσωτερικά συστήματα πληροφορικής μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την ακόλουθη εθνική και διεθνή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών:
  • Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)
  • Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)
  • Νόμος περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου του 1988 (DPA)

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε

Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

1. Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός , χρησιμοποιεί το Google Analytics (GA) για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο.
Παρόλο που η Google Analytics (GA) καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς. Η Google Analytics (GA) καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.
Η Google Analytics (GA) χρησιμοποιεί cookies, λεπτομέρειες για τα οποία μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς προγραμματιστών της Google. Προς πληροφόρηση σας , ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την εφαρμογή analytics.js της Google Analytics (GA).
Η απενεργοποίηση των cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας, θα αποτρέψει την Google Analytics (GA) από την παρακολούθηση οποιουδήποτε μέρους της επίσκεψής σας σε σελίδες εντός αυτού του ιστότοπου.

2. Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας «Επικοινωνήστε μαζί μας» ή σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων, όπως ορίζονται στο τμήμα 6.0. Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές γνωστό και ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση τύπου SHA-2, 256-bit πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας υπολογιστές και συσκευές. Επιπλέον, η πλατφόρμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας φιλοξενείται από τη Google χρησιμοποιώντας το Gmail, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με το GDPR.

3. Ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο

Εάν επιλέξετε να συμμετέχετε στο ενημερωτικό δελτίο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε δεν θα προωθηθεί πουθενά.
Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
Μπορειτε να αφαιρεθείτε από το ενημερωτικό δελτίο οποιαδηποτε στιγμή το επιθυμείτε.

Πώς αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην ενότητα παραπάνω, κάποιες προσωπικές πληροφορίες θα αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων αυτού του ιστότοπου. Αυτά τα δεδομένα βρίσκονται αποθηκευμένα με ψευδωνυμικό τροπο, δηλαδη, τα δεδομένα απαιτούν πρόσθετη επεξεργασία χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστά αποθηκευμένο «κλειδί» προτού να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ενός ατόμου.
Η ψευδωνυμοποίηση είναι μια απαίτηση του GDPR και την οποία έχουμε υλοποιήσει σε αυτόν τον ιστότοπο.

Σχετικά με τον διακομιστή αυτού του ιστοτόπου

Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS.

6. Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας

Χρησιμοποιούμε τρίτο φορέα για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτός ο φορέας έχει επιλεγεί προσεκτικά και όλα αυτά συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που ορίζεται. Και εχει έδρα στις ΗΠΑ και είναι σύμφωνη με την διακρατική συμφωνία γνωστή ως EU-U.S Privacy Shield.

Παραβιάσεις δεδομένων

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

Ελεγκτής δεδομένων

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αυτού του ιστοτόπου είναι: ΚΟΑΣΙΔΗΣ ΑΝΑ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ. η έδρα του οποίου είναι: Νικοπόλεως 43, Θεσσαλονίκη, 564 37, Ελλάδα

Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Αντ ‘αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές πολιτικής.